Melk is wel goed voor elk.


Tros radar, wat zo’n beetje het meest eenzijdige programma is wat er op de publieke omroepen te zien is had dus een avond haar zendtijd even volgemaakt met wat eenzijdige berichtgeving van een doorgeslagen geleerde. Dit verhaal is bij lange na niet nieuw, en zwerft al jaren lang over internet. Tros radar had dus een onderwerp nodig waarmee zij hun uitzending kon vullen, en omdat vooral de publieke omroepen tegenwoordig goed zijn in eenzijdige berichtgeving kon dus dit oude verhaal weer eens met veel poeha op tv worden gebracht. Dit hele verhaal is dus al jaren geleden door soya etende geitenwollensokken verzonnen, en zoals veel geleerden gewend zijn hebben ze er gewoon naar toe geredeneerd, zonder enige harde feiten.

Campina schrijft hetvolgende:

Melk blijft een aanbevolen voedingsmiddel
Erkende, onafhankelijke voedingsautoriteiten, zoals het Nederlandse Voedingscentrum en de Amerikaanse FDA, vinden melk en zuivelproducten een aanbevolen voedingsmiddel. Zo wordt door het Voedingscentrum melk aanbevolen voor alle leeftijdsgroepen en adviseert het Amerikaanse FDA drie ‘porties’ zuivel per dag. Ook de meeste wetenschappers in de wereld delen deze positieve mening over melk/zuivel.

De negatieve aspecten van melk die vandaag door Amerikaanse wetenschappers zijn genoemd in een uitzending van het televisieprogramma TROS-Radar, vinden dan ook amper ondersteuning in de rest van de wetenschappelijke wereld.

Zowel in de Verenigde Staten als in Europa behoort melk tot de basisvoedingsmiddelen.
De Amerikaanse voedingsautoriteit FDA geeft als aanbeveling: drie “porties” zuivel per dag.
In Nederland wordt door het Voedingscentrum melk aanbevolen voor alle leeftijdsgroepen. Zo luidt het advies voor 20-50 jarigen om dagelijks 400 ml melk en/of melkproducten te consumeren. Zie ook de website van het Voedingscentrum: http://www.voedingscentrum.nl (hoe eet ik gezond?

De voorlichting van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) over (voedingsstoffen in) melk en zuivelproducten is gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en de voedingsadviezen van het Voedingscentrum. De voorlichting van de NZO is niet bedoeld om de consument aan te zetten tot overmatige consumptie, maar gaat wel uit van het door voedingsautoriteiten en de meeste wetenschappers gedeelde standpunt: melk is een aanbevolen voedingsmiddel.

Meer informatie
Wie meer informatie wil over zuivel, voeding en gezondheid, kijkt op:

http://www.campina.com bij bij ‘Zuivel en gezondheid’
http://www.campina-institute.nl, de site van het Campina Institute, dat in Nederland informatie en advies geeft aan professionals, op wetenschappelijke basis over voeding, zuivel en gezondheid
www.voedingscentrum.nl, de site van het Voedingscentrum in Nederland
www.zuivelonline.nl, de site van de Nederlandse zuivelsector voor consumenten
www.zuivelengezondheid.nl, site van de Nederlandse zuivel voor artsen, diëtisten en professionals in de zorg

pc gr. Koeienboer Jannes 

melkveebedrijf Stelling

 bron

 meer info over melk

 spelen met melk

Advertenties

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken. Bookmark de permalink .

4 reacties op Melk is wel goed voor elk.

 1. Marieke zegt:

  Volgens mij heb jij een beetje te veel melk gedronken mannetje. Moet ik aannemen van een MELKveehouder, een ZUIVELmerk (Campina), een Nederlandse ZUIVEL Organisatie aannemen dat MELK niet slecht is. Hebben jullie niet allevier heel veel belang erbij dat mensen dat denken. Als wij allemaal geen melk zouden kopen, ben JIJ je Baan kwijt. Dus logisch dat je nu loopt te verkondigen dat het niet zo is. Ik geloof eerder een consumentenprogramma en een wetenschappelijk onderzoek dan het advies van mensen die BELANGEN in de ZUIVEL hebben.Mij heb je niet overtuigd…

 2. Simone zegt:

  Hoi ik wil alleen ff zeggen leuke space heb je ,ik ben gek op koeien!.(mijn man werkt bij GD)En dat van die melk dat wist ik al heel lang.Maak je niet druk er zullen altijd mensen blijven die melkdrinken.

 3. M. zegt:

  Pfff Mariek jij blaast wel erg hoog van de toren he!Moeten we dan al die zogenaamde vegapeople wel geloven dan ?! Alles is zo zielig voor de beestjes maar vervolgens lopen ze wel in een leren jas en leren schoenen.Ik heb ook wel eens nagedacht of melk wel zo gezond voor ons mensen is omdat als je naar het dierenrijk kijkt er geen enkel volwassen dier is wat nog melk drinkt!Maar het neemt niet weg dat er in melk heel veel gezonde stoffen zitten die wij dagelijks nodig hebben dus………Vind het een beetje een vreemde en trieste actie van zuiveloffline :-((((Groeten Koemania (www.koemania.nl)

 4. Manuel Bus zegt:

  Melk is niet gezond voor elk; er zitten hormonen in die bedoeld zijn voor het kalf, de gehele melk productie is bedoeld voor het kalf, het enige waarom een koe melk blijft geven wanneer er gemelkt wordt is dat het lichaam van dat beest denkt dat het kalf nog steeds aan het aftappen is!:PNatuurlijk snap ik dat de melkboeren en Campina beweren dat melk gezond is…. hun baan hangt er van af; en het is ook zo dat er in een glas melk belangrijke stoffen zitten; voorals nog zijn dit weer stoffen voor het kalf. De belangrijke stoffen die in melk zitten en die wij nodig hebben zitten in noten; 10 noten en je hebt genoeg voor een dag; zo is het tenslotte bedoeld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s