Jonge Reeen gesignaleerd


Elk jaar worden er jonge reeen geboren, ze verbergen zich dan rond de houtwallen op onze boerderij. Voor moeder ree, de reegeit, is het na een draagtijd van 40 weken tijd om in een rustig hoekje haar reekalfje ter wereld te brengen. Het eerste jaar wordt er meestal maar één kalfje geboren. De jaren die daar op volgen kunnen het er twee of soms drie kalfjes zijn.

Bij het controleren van de afrastering van onze percelen langs de houtwallen hebben we twee reekalfjes ontdekt.(allebeide van verschillende moeders) Als je een reekalf ontdekt, raak het dan niet aan, laat het dan liggen! Het reekalfje is niet door de moeder in de steek gelaten, maar is de buurt en houdt je waarschijlijk in de gaten. Als een reekalf is aangeraakt door een mens, is de kans groot dat de moeder het dier niet meer accepteert.

De moeder komt altijd terug maar door de vreemde mensengeur is er een grote kans dat de moeder het kalfje verstoot. Bovendien zijn reekalfjes zeer gevoelig voor stress, zo sterk zelfs dat ze daardoor kunnen sterven. Bovendien zijn ze nog afhankelijk van de moedermelk. Kom er niet aan en blijf op een flinke afstand.

pc gr. Koeienboer Jannes 

 foto’s

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in op de Boerderij. Bookmark de permalink .

Een reactie op Jonge Reeen gesignaleerd

  1. Rikki zegt:

    MooooGreatings from the cow!Rikki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s