Kipppen ophok


In Nederland moet pluimvee in ‘risico-gebieden’ met veel trekvogels afgeschermd of opgehokt worden om een uitbraak van de vogelgriep te voorkomen. Us Chicks zitten altijd al onder dak/ opgehokt, maar hebben wel de ruimte. Een van onze kippen doet wel vreemd, maar dat komt waarschijnlijk, omdat ie nog niet weet dat ie haan is.  In middels hebben we ze alweer 5 jaar, en ze leggen nog steeds eieren (tjes).

pc gr. Koeienboer Jannes 

 

   Risicogebieden ‘vogelgriep’ op website van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit te bekijken op internet: www.minlnv.nl. Klik bij het ‘dossier vogelgriep’ op ‘kaarten’. Voor de Noordkop zijn kaarten 8 en 9 van belang.

Heeft u geen internet of kunt u de kaart niet goed lezen, dan kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur bellen naar het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid, tel. 0800 – 22 333 22 (gratis nummer). Na het doorgeven van uw postcode krijgt u te horen of u binnen of buiten de risicogebieden woont. 

Advertenties

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in op de Boerderij. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s