Wij doen mee met WEIDEZUIVEL!


Wel of geen Weidezuivel. Onze koeien komen zowiezo in de wei. Maar elke stimulans en dan vooral de financiele is een mooie bijkomstigheid. Een weide-koe is een blije koe, dus Koe blij, boer blij.

 

Weideganggarantie voor alle dagverse zuivelproducten
van Friesche Vlag

Friesland Foods stimuleert koeien in de wei
Friesland Foods introduceert weidezuivel. In de loop van april 2007 is het hele dagverse zuivelassortiment van het merk Friesche Vlag afkomstig van koeien die van de lente tot in de herfst in de wei lopen. De consument kan daardoor bewust kiezen voor weidemelk en zo een bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van koeien in het Nederlandse landschap. Daarnaast richt Friesland Foods samen met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Vereniging Natuurmonumenten een Weidegangfonds op om weidegang te stimuleren. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de Rabobank ondersteunen de advisering vanuit het fonds.

Weidezuivel
"Friesland Foods vindt weidegang van melkkoeien belangrijk. Weidende koeien geven het typische Nederlandse landschap een extra dimensie. Weidegang maakt de melkveehouderij zichtbaar, het laat consumenten zien hoe melk wordt geproduceerd", zegt Robert van Ballegooijen, lid van de Concerndirectie van Friesland Foods. Friesland Foods vindt dat de zichtbaarheid van melkkoeien in de wei een stimulans verdient. Om dit te onderstrepen brengt het bedrijf in de loop van april 2007 weidezuivel op de markt. Alle producten van Friesche Vlag zoals melk, karnemelk, vla, yoghurt, Milk & Fruit en Breaker krijgen een weidemelkgarantie. De weidezuivel-producten zullen iets duurder zijn dan de gangbare zuivelproducten.

 Klik hier voor het volledig persbericht van Friesland Foods .

 gr. Koeienboer Jannes 

melkveebedrijf Stelling
 

 

Advertenties

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s