Spelmiddag junioren rijvereniging De Pion.


Zaterdagmiddag was het dan eindelijk zover! De jongste telgen van rijvereniging de Pion uit Haule kwamen op spelmiddag bij ons op het bedrijf. Een dagvullend programma van 13.00 tot 19.00u zouden deze kleine kids (5 tm smokkelgrens 16jr šŸ˜‰ ) helemaal moeten afmatten.

Na ontvangst begon de foto-speurtocht. Aan de hand van een foto moesten de junioren het desbetreffende voorwerp op, in en rond de boerderij opzoeken. Bij een aantal foto`s lagen voorwerpen die zij moesten verzamelen voor de eind opdracht. Wanneer ze een voorwerp gevonden hadden, kwam de vervolg foto.

P9060242

In het begin waren ze nog flink zoekende naar de voorwerpen. Sommigen waren ook best moeilijk omdat niet het gehele voorwerp op de foto werd afgebeeld. Maar al snel raakte de kids vertrouwd op de boerderij en vlogen ze van hot naar haar om alle spulletjes te verzamelen.

P9060243

Aangezien het bedrijf 40ha groot is, werden alle uithoeken goed benut!

P9060245

Erg leerzaam allemaal! Want hoe heet zo`n ding wat bij de koe onder het uier hangt tijdens het melken? Een melkzuigapparaat toch? šŸ˜€

P9060246

De dames vergaarde zo`n 11 artikelen bij elkaar die een complete borstel en make-overset compleet maakten voor een paard. Maar welk paard? Dat zou de laatste foto duidelijk maken en dit is tevens de volgende opdracht. De meiden moesten BlingblingII helemaal "pimpen" en de jury zou hen beoordelen.

P9060252

Gelukkig heeft bling geen kleur besef! šŸ˜‰

Nog een kiekje van de hele club die hier vandaag aanwezig was:

P9060254

Vervolgens was het tijd om wat te drinken met wat lekkers erbij. Daarna vertrokken we richting het maisland voor een heus maisdoolhof! Dat was heel spannend in het ruim 2m hoge mais op ruim 4ha land! Want diegene (we noemen geen namen) die deze doolhof opgezet hadden waren ook al slechts 3x verdwaald.

P9060255

Het vele lopen is best vermoeiend.

P9060256

Eenmaal weer terug werd het wel heel spannend, iedereen kreeg een blindoek om en mocht mee naar de voeltafel. Hierop konden ze 5 producten die op een boerderij aanwezig zijn voelen en raden. Dat was soms nog best moeilijk!

P9060260 P9060262 P9060272

Vervolgens hoort natuurlijk zaklopen er ook bij! Dat bleek nog behoorlijk pittig te zijn maar of dat nu aan de zakken lag of de afstand die er af gelegd moest worden šŸ˜€

P9060275

Vervolgens konden de kids nog "schatzoeken" in de paardenbak. Onze schatgraafverstoppers (Dreetje en Miekje) hadden zo goed hun best gedaan, dat er nog steeds 4 schatten vermist worden!!! Met een behoorlijke waarde dus wie weet…

P9060280

De tijd vloog voorbij! Als afsluiting werd er overheerlijk patat gebakken door onze master patatbakster Jolien! Met lekkere frikandellen, kipnuggy`s en partymix erbij want veel spelen op de boerderij maakt iedereen hongerig! Terwijl de patat gebakken werd speelden alle kids blikspuit.Ā  Na de patat wilden er een aantal nog helpen met melken voor ze met hun ouders mee naar huis gingen. Al met al een zeer geslaagde dag en iedereen heeft zich super ingezet! Klasse meiden!

Advertenties

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling ļ£æ @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer ļ£æ www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Verbreding/Tweede tak. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s