Woody is weer thuis!!!


 

:yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah:

Onze woodypoody! Vanmiddag nog contact gehad met de dierenartsassistente. Ze zou nog overleggen of hij vandaag of morgen naar huis mocht. Hij maakte het in iedergeval goed. Om 16u is Wendy gelijk vanuit haar werk naar Roden gesjeest, want ons mannetje wilde zij natuurlijk nog wel even zien voor we hem evt. morgen konden ophalen. De dierenarts legde uit wat zijn intensieve zorg de komende dagen inhoud:

– Veelvuldig per dag kort uitlaten met een ondersteundende heupband.
– 2x daags de nodige medicatie geven (geloof me, zoveel pillen en capsules heb ik van mijn leven nog niet gehad :-| )
– 2x daags de schaafwonden en operatiesnede schoonmaken en inzalven.
– Veel rusten, niet op eigen krachten zonder ondersteuning laten lopen en vooral alleen zacht voer toedienen omdat harde brokken of andere lekkers zijn beschadigde darmen kunnen doorboren :-(

Ze vroeg of ik hem nu gelijk meenam of dat het zaterdag werd. Nou zolang kon ze niet wachten dus hupsakee mee!

Volgens mij had Woody al door dat hij naar huis mocht, hij wilde zelf al in de auto springen maar mag dus onder geen beding ergens zelf opspringen. Dat zou nog te belastend zijn. 

Wendy reed supertrots naar huis en aan zijn gekwispel te zien is hij ook blij. Eenmaal thuis zou heit helpen hem uit de auto te halen maar voor we het doorhadden sprong meneer er zelf al uit :-| Hij zal wel gedacht hebben "op dit moment heb ik gewacht!"

Zijn vriendje fedde is helemaal blij! Ze hebben elkaar flink :grouphug: en toevallig kwamen faabje, dree en miekje aanzetten en dat maakte het feest compleet!

Hij ligt nu in huis, is nog even onwennig van zijn tijdelijke nieuwe plekje omdat hij toch het liefst aan de voet ligt. Alleen met zo`n grote kap op zijn kop is dat geen doen :lol:
IMG_3575
Woensdag a.s. moet hij om 10.30u opnieuw voor controle, tot die tijd mag hij thuis blijven :crazy:

 
Update: 2e dag thuis

Woody is sinds vrijdag namiddag thuis, omdat hij op de praktijk niet zijn ontlasting kwijt kon (behalve zijn urine) krijgt hij wat laxerends door zijn eten. Tenslotte zit het er al vanaf maandag in. Arm dier.

Nu we hem thuis hebben proberen we zo veel mogelijk hem te stimuleren om in de benen te gaan. Houden keurig zijn voeding en medicijnschema bij en mede hierdoor heeft hij nu al elke ochtend keurig een hoop neer gelegt! Hij is erg afgevallen afgelopen week. We hebben hem in huis en echt respect voor de mensen die een hond in huis hebben. Ik loop wel 4x per dag te stofzuigen en te dweilen maar we hebben het er nu graag voor over ;-)

Gisteren heeft faabje ook nog heel lief met hem gelopen. Andrea was met Ruby nog aan het springen in de bak en een oude gewoonte is dat Woody altijd rondjes rend om de bak. Hij zat achter het raam vanuit huis mee te kijken maar wilde eruit. Dus faabje met handoek ter ondersteuning voor zijn achterhand met hem lopen. Ja hoor, de spirit is hem nog niet vergaan want hij nam faabje mee op sleeptouw de bak rond :lol:

Dat lopen kost hem nog veel energie, dus daarna heeft meneer de hele middag lekker liggen slapen.

Gisteravond een bbq hier gehad, gezellig met vrienden uit Groningen. Normaal liggen de honden dan buiten altijd onder de eettafel maar nu hadden we voor hem de tuindeuren open en een kleed erneer gelegt. Meneer wil er graag bijhoren ;-)

Op ons geeft hij een vrolijke en blije indruk, al vind hij die kap erg vervelend maar dat is niet anders. De zorg van zijn wonden is wel een karwei, soms bloed er nog iets dus daar moeten we wel alert op blijven. Een ding scheelt wel, met zoveel zorg, voelt je weekend wel lekker lang aan hahaha.

Via deze weg wil ik iedereen die Woody een kaartje gestuurd heeft, een tekening gemaakt heeft, gebeld heeft, gekrabbelt heeft etc, heel erg bedanken voor alle steun, liefde en aandacht! Hij gaat gelukkig de goede kant op dus dat geeft hoop op een goede afloop. We hopen dat hij niet een 2e keer geopereerd hoeft te worden zodat hij nu in 1 stijgende lijn de oude kan worden!

Dus nogmaals bedankt iedereen! (k)

 
Update: 1 week thuis
 
Sinds een week is Woody thuis en wij zien zelf in kleine sprongetjes vooruitgang. Na zijn thuiskomst had hij erg veel moeite met lopen, moesten we hem echt ondersteunen en hoe verder we de nieuwe week ingingen, hoe meer "oude gewoontes" naar boven komen. Hij probeert zelfs al zijn pootje op te tillen om te plassen (al lukt dat nog niet echt, dus hij zit als een teefje) en schud hij zijn kontje bij het zien van iemand (bij de 2e terug zwaai valt ie nog wel om, maar hij doet het). Verder begint hij langzaam aan weer te blaffen. Gezien zijn gekneusde longen is dit nog wel pijnlijk voor hem maar je hoort hem wel.

Woensdag is Jannes met hem terug naar Hopman in Roden geweest voor controle. Normaal is Woody onwijs bang bij een dierenarts (da) en moet je hem de behandelkamer intillen. Nu kwispelde hij vrolijk zei Jannes en leek het hem weinig te doen (eindelijk zijn angst overwonnen?). Ze hebben zijn wonden nagekeken en hiervoor heeft hij nieuwe medicatie gekregen. Op zijn achterpoot zitten namelijk nog 2 grote open plekken en bij 1 kun je de pees bloot zien liggen. Vanwege wondvocht kunnen ze dat niet dichtnaaien. Er zat een drain in, maar die krijgt meneer er toch op de een of andere manier eruit.

Verder was tot zover alles goed, over 2 weken moet Woody terug komen ivm de wonden aan z’n linkerachterpoot. Over 4 weken wordt er opnieuw een echo gemaakt en weten we meer over zijn nier. We hopen dat deze mag blijven zitten en er niet uit hoef.

Sinds woensdag hebben we hem ook meer buiten, zo kan hij op eigen krachten met een wat stroevere ondergrond (gras) wat vaker in de benen komen. Hierdoor stimuleert het loopgedrag, maar eerlijk is eerlijk, hij is er nog lange na niet! Na een paar passen lopen trekt zijn achterhand om en verliest hij de controle en gaat onderuit. Je wil hem steeds graag helpen maar we kunnen niks anders doen dan stimuleren. Als we hem steeds blijven ondersteunen zullen zijn spieren nooit weer hun kracht terug krijgen. Wel houden we hem goed in de gaten, Woody kan namelijk niet rennen en loopt erg traag. Slak

Gisteren haalden faab en dree de paarden uit de wei, toen we zagen dat Woody ze eigenlijk op zijn manier weer bij elkaar wil "drijven" al waggelend als een dronken tor en in een poging te blaffen dreef hij op zijn manier de paardjes bij een. Weer een stapje dichterbij de oude Woody! Hondengezicht

 
P280508_19.31
 

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in op de Boerderij. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s