Soms zit het mee, en soms zit het tegen.


 
Je hebt van die dagen dan zit allles tegen. Tenminste zo voelt ’t dan, hoe wel er altijd wel wat lichtpuntjes zijn.
 
ComputerVorige week donderdag zat ik op ‘kantoor’, doet het internet het niet. Het duurde niet lang en deed de telefoon ook niets meer.Mobiele telefoon
Heb daarna 2-3 uur lang van de ene helpdesk naar de andere gebeld. Hoe zo van het kastje naar de muur?Boos
Uiteindelijk is het gelukt om een monteur de volgende dag al, te krijgen. Deze monteur is even bezig geweest, maar heeft alles weer gerepareerd. De buitenlijn was niet zo goed meer, en heeft alles op een andere lijn aan kunnen sluiten. De installatie van ADSL en ISDN heeft ook een update gehad zodat daar alles ook normaal zit aangesloten met stekkertjes ipv in mekaar gedraaide snoertjes. Glimlach
 
Vrijdag zou ik ‘even’ het gazon maaien…
Na een kwartier gemaaid te hebben was ik ineens stuurloos! De stuurkabel was geknapt, juist aan het einde van onze oprit, 200 m van huis. Ontblote tanden Daar sta je dan met je goeie gedrag.
Gelukkig hebben Heit en Mem ook een zitmaaier voor hun eigen ‘huiskavel’, en wonen zij niet zo ver van ons vandaan. Dus heeft Heit ons gazonnetje gemaaid. Zodat zaterdag voor de ‘OUDE SCHOOLBUURT-BBQ’ alles er strak bij ligt. Deze is gelukkig goed verlopen.
IMG_4048IMG_4050
 
Alleen was ik zaterdag ook bezig met grasmaaien, van de tweede sneden, voor onze koeien. Om onder de afrastering door te maaien gebruiken we een PZ 185. Deze was een maand terug toe aan een opknapbeurt, en was nog niet terug van het mechanisatiebedrijf. Er was een communicatiefoutje  geweest, ze waren van het mechanisatiebedrijf vergeten te bellen dat ie al klaar was.Beschaamd Kennis van de buurt heeft ‘m dezelfde middag nog opgehaald. Blijkt bij thuiskomst de machine helemaal nog niet klaar te zijnBoos Er zitten maar 2 messen aan ipv 6, en om ‘m aan de trekker koppelen moest je de trekker heen en weer rijden. Verrast Geen wonder dat ik nog niet was gebeld, de machine was helemaal nog niet klaar.
Maandag is de maaier weer opgehaald door het mechanisatie bedrijf, ik ben benieuwd….
 
Zondag is er een mooi groot koekalf geboren. Eigenlijk stond haar moeder voor augustus gepland om te bevallen, maar ze was toch drachtig geworden van een eerdere inseminatie. Om deze een plekje te geven in onze stal had ik bedacht om de tweeling, een koekalf en een stierkalf geboren aan het begin van deze maand, bij elkaar te zetten. Blijkbaar was ’t koekalfje nogal geschrokken toen ik ineens in het hok stond, want met een klap rende ze tegen de muur op. Eerst maar gekalmeerd, en daarna bij haar broertje gezet. Staat ze ineens op drie benen zielig te kijken. Dacht eerst nog dat ze haar been wat gekneusd had, maar toen ze de volgende dag nog niet op haar 4 benen stond. Ze had een soort van ring een paar centimeters onder haar knie gekregen, toch maar even de dierenarts gebeld. Zij constateerde een scheur en geen breuk, maar haar been moest voor de zekerheid nog wel even gespalkt worden.
IMG_4057IMG_4058
IMG_4060IMG_4062
Brokkenpiloot, haar eerste stapjes.
 
Maandag gras ingekuild, is een heel klein plat bultje geworden. Door al het droge weer was het heel erg droog geworden. ’t Was net hooi.
’s Avonds nog heerlijk ge-bbq-ed met schoonfamilie, Opa ut Tilburg was op bezoek, en koekalverij. Koe had zichzelf in de wei gered.Verhit Terwijl wij ons op het terras zaten vol te eten. foto volgt nog.
Dinsdag weer koekalverij, weer een vaars, maar ook deze heeft het met hulp prima gedaan.
Woensdag zijn we bij Groenrijk geweest om een nieuwe tuinset op te halen. Nadat er bijna geen stoelen meer waren om op te zittn en de tafel nog maar 3 ipv 4 poten had werd het dan toch echt tijd voor een nieuwe.’s Avonds ook nog een vaars die moest kalven, maar dat ging minder goed. Kalf lag in stuitligging, en heeft het niet gehaald, helaas.Bedroefd Gelukkig gaat het met de kersverse koeien en kalveren allemaal wel goed.
IMG_4071IMG_4077
IMG_4081IMG_4082
 
ps. Met Woody gaat het steeds beter. Gister was de uitslag van z’n nieren ook bekend, en de uitslag was goed. Hij hoeft dus niet weer onder het mes. Open mond
 
 gr. Koeienboer Jannes 
melkveebedrijf Stelling
 
 
 
 

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Koeienboer Jannes. Bookmark de permalink .

2 reacties op Soms zit het mee, en soms zit het tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s