Menroute Blauwe Bos geopend


Menroute Blauwe Bos geopend

Het Blauwe Bos heeft altijd al de mogelijkheid geboden voor ruiters om te doorkruisen. Enkele jaren geleden gaven menners uit de omgeving van het Blauwe Bos de wens aan voor een menroute en de mogelijkheid het bos door te kunnen steken. Reinder Hofstede (zelf ook aanwonende van het Blauwe Bos en menner) van menvereniging de Boskriders is drie jaar geleden gestart met het onderzoeken van de mogelijkheden van een menroute. Na een traject van veel overleg, onderzoek, vergunningen en subsidies is het Blauwe Bos nu ook toegankelijk voor aangespannen wagens.

Dit moest gevierd worden. Zaterdag 19 juni werd er een rit georganiseerd vanaf het erf van dhr Hofstede naar het Blauwe Bos. Ondanks het slechte weer en voorspellingen, hadden toch een aantal aanspanningen gehoor gegeven aan de uitnodiging. Na een kop koffie vertrokken de aanspanningen naar het Blauwe Bos voor een rit van ongeveer een uur. Onderweg konden de menners genieten van een keurig aangelegde route langs bos en ven en werden de paarden gadegeslagen door een enkele ree.
Bij terugkomst werd er genoten van een soep en een broodje waarna er in de middag bij een twijfelachtig zonnetje, een ronde ringsteken werd verreden op het erf van dhr Hofstede.

Het geheel was keurig georganiseerd en de menroute is een hele mooie aanvulling voor de menners uit de omgeving van het Blauwe Bos.

 
 
ringsteken 23-07-2008-004

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Hopkes. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s