Manneken Pis plast melk voor Wereldmelkdag « Greenfudge.be


 

Manneken Pis plast melk voor Wereldmelkdag « Greenfudge.be

Bron: hln.be

Manneken Pis, verkleed als Afrikaans veehouder, zal naar aanleiding van de Wereldmelkdag op 1 juni de hele dag melk plassen. Het initiatief komt van Dierenartsen Zonder Grenzen die hiermee de problemen van de Afrikaanse melkketen, in het bijzonder die in Mali, in de verf wil zetten. Dat heeft de organisatie aangekondigd.

De Belgische ngo Dierenartsen Zonder Grenzen bestrijdt honger en armoede op een duurzame manier door lokale veeartsennetwerken uit te bouwen en heeft projecten in acht Afrikaanse landen, waaronder Mali.

 Tachtig procent van de bevolking in dat land leeft van de veeteelt. Melk speelt er een belangrijke rol in de strijd tegen armoede en honger. De productie en verspreiding van melk verloopt in Mali echter niet optimaal, luidt het. Terwijl een Belgische koe tot dertig liter melk per dag produceert, levert een Afrikaanse koe slechts twee tot drie liter. Het gebrek aan water en voedsel voor het vee, het tekort aan veterinaire diensten op het platteland, een onderontwikkeld wegennet en een gebrek aan hygiëne in het productie- en verwerkingsproces liggen aan de basis van het productieprobleem.

Dierenartsen Zonder Grenzen ondersteunt de commercialisering van de lokale melkproductie in Mali door de gezondheid van het vee te verbeteren, de kwaliteit van de melk te waarborgen en de handel te ondersteunen. Zo zou drie tot vier keer meer melk bij de eindgebruiker raken.

FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de VN, startte in 2001 met de Wereldmelkdag. http://www.worldmilkday.com/

Vorig jaar deed Dierenartsen Zonder Grenzen op 1 juni Manneken Pis al eens melk plassen.

Computer Posted by Silke in Humanitaire kwesties, May 26th, 2010, 0Bron: hln.be

Advertenties

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s