Melkvee populair bij kampeerder


Melkveebedrijven hebben de overhand op het gebied van agrotoerisme. Zij voeren de top drie aan met 581 bedrijven die dit gebruiken als verbreding. Onder agrotoerisme valt ondermeer kamperen bij de boer en boerengolf. Na de melkveehouders volgen overige graasdierbedrijven en op de gedeelde derde plaats staan de akkerbouwbedrijven en paard- en ponybedrijven.

Dat de melkveebedrijven favoriet zijn bij verbreding in de vorm van toerisme blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het totale aantal bedrijven dat aan toerisme bij de boer doet staat op ongeveer 2,2 duizend. Dat aantal is verdeeld over alle sectoren. De provincie waar de meeste mogelijkheden zijn voor recreatie tussen de koeien vormt Gelderland.

Het CBS heeft ook gekeken naar de beste methode om zoveel mogelijk geld te verdienen met verbreding. Dat blijkt toch wel het combineren van diverse activiteiten te zijn. Bijvoorbeeld agrarisch natuurbeheer en een camping. Ongeveer 41 procent van de bedrijven met twee of meer vormen van verbreding lukt het om 30 procent of meer van de bedrijfsopbrengsten uit verbreding te halen. Bij degene met alleen maar toerisme is dat percentage 27 procent.

 

tent.jpg

maandag 21 juni 2010

 Computer ZIEZO.biz

 gr. Koeienboer Jannes 
melkveebedrijf Stelling

 

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Verbreding/Tweede tak. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s