#agrichatworld Boeren gaan voor wereld twitter chat


20131011-081614.jpg

Boeren gaan voor wereld twitter chat
Geplaatst op 11 oktober 2013 door Josien Kapma — Geen Reacties ↓

Boeren wereldwijd gaan voor een primeur: een live, wereldomspannende Twitter-discussie over hun evaringen bij het produceren van het voedsel voor de planeet.

De chat vindt plaats op 16 oktober, Wereld Voedseldag en wordt georganiseerd door drie europese twittergroepen over landbouw: @AgrichatUK, @AgrichatNL and @EUFoodChat, met hulp van @Agchat in de US, en @AgchatOZ en @AgchatNZ uit respectievelijk Australie en Nieuw Zeeland.

Josien Kapma, een nederlandse boerin en de oprichter van @AgrichatNL: “In een wereld waar een kleiner aantal mensen dan ooit tevoren, méer voedsel produceren dan ooit tevoren, hebben boeren nogal wat met elkaar gemeen. We delen een grote verantwoordelijkheid, Wereld Voedseldag is een goede aanleiding om te vieren dat we trotse makers van ons voedsel zijn. Tegelijkertijd is nog groter bewustzijn nodig voor de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en klimaat..”

Aan de twitterchat zullen deelnemen boeren uit Europa, de VS, Australie en Nieuw Zeeland, maar de organisatoren hopen dat boeren en consumenten uit andere landen ook meedoen.

Doe ook mee!

De engelse twitter groep, @AgrichatUK, zal de live chat faciliteren door discussievragen te stellen tussen 8-9.30pm BST (dat is 2100 hrs in Nederland; lees hier wat het betekent in andere tijdzones). Om mee te doen moeten twitteraars de hashtags #AgrichatWorld en #WFD2013 gebruiken.

Boeren worden gevraagd om hun ervaringen en gedachten te delen over de uitdagingen, de toekomst van het voedselsysteem en om fotos van hun boerderij te delen. De fotos worden gedeeld op Pinterest onder leiding van de agri twitter groep uit de VS @Agchat.

Agrichats bevolken twitter

Sinds @Agchat in de VS begon met een wekelijkse discussie voor boeren op Twitter in 2009, zijn verschillende ‘agchats’ en ‘agrichats’ ontstaan. Ze bieden boeren een online plaats om te onmoeten en landbouwthema’s te bespreken.

De groep uit het VK, AgrichatUK, bestaat sinds maart 2012 en heeft meer dan 8000 volgers. De Nederlandse groep, AgrichatNL, bestaat sinds 2010, en houdt iedere dinsdag een discussie tussen 21:00 and 22.15 hrs. De agrichat werkt samen met Netwerk Platteland, MinEZ, Groene Kennis Cooperatie, DienstRegelingen, LTO, members of Parliament (national and European), YFM, NAJK en diverse adviseurs.

20131011-085630.jpg

Advertenties

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Computers en internet, Eten en drinken, Koeien, Koeienboer Jannes, Twitter, Uncategorized, Verbreding/Tweede tak, Vrije tijd en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s