Over stikstofgevoeligheid natuur mag je geen vragen stellen – Buurt en Regio


Als het over de teloorgang van de biodiversiteit gaat, dan staat in Nederland stikstof met stip op nummer één, ook op twee en op drie. Nederland heeft een sterke focus op stikstof als oorzaak van het verdwijnen van biodiversiteit. De kurk waarop het Nederlandse natuurbeleid drijft, is de zogenaamde ‘kritische depositiewaarde (KDW)’ die voor ieder natuurtype is vastgesteld. Deze KDW geeft de stikstofgevoeligheid weer van de natuur. Veen- en duinlandschappen, en zandverstuivingen worden beschouwd als zeer stikstofgevoelig; deze hebben een lage KDW. De meeste boslandschappen kunnen wat meer stikstof verdragen en hebben een hogere KDW. Met rekenmodel Aerius wordt met een methode berekend (en niet gemeten) of de stikstofneerslag op een natuurgebied de ‘kritische depositiewaarde’ te boven gaat. Voor bijna alle stikstofgevoelige natuurgebieden in Nederland is dat het geval.

Door Geesje Rotgers, landbouwjournalist
— Lees op buurtenregio.nl/over-stikstofgevoeligheid-natuur-mag-je-geen-vragen-stellen/

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Koeien, Nieuws uit de natuur, op de Boerderij, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s