Waarom de EIK in de winter zijn blad vasthoudt – Natuurverhalen


Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom in de winter sommige bomen hun bladeren vasthouden? En wist u dat de eik vroeger een ovaal blad had en nu een gelobde bladvorm. Wilt u weten hoe dat zo is gekomen is, lees dan dit duivelse sprookje:

Lang geleden leefde er een ridder die een groot landgoed had geërfd. Hij had echter geen geld. Zijn armoede vond hij vreselijk onrechtvaardig en hij durfde zich nergens te vertonen. Al zijn vrienden waren rijk en bezaten prachtige snelle paarden, droegen schitterende harnassen en gaven grote feesten. Op een stormachtige avond schreeuwde hij in wanhoop: “Ik heb er alles voor over om rijk te worden!” De duivel hoorde zijn smeekbede en lachte.  Bliksemsnel stond hij als een keurige heer voor de arme ridder. “Mijn waarde ridder, hoeveel goudstukken wilt u hebben? U kunt krijgen wat u wilt.” De stomverbaasde ridder keek de man ongelovig aan en zag toen de gele spleetjes in zijn ogen en de valse lach. “Uiteraard in ruil voor uw ziel. Maar wees niet bang, u kunt lang genieten van uw rijkdom en voorspoed. Ik kom uw ziel pas halen in de winter van uw vijftigste verjaardag, zodra alle bladeren van de bomen gevallen zijn.” Voor de jonge ridder was zijn vijftigste verjaardag eindeloos ver weg en hij stemde in met het voorstel.

— Lees op natuurverhalen.nl/2019/11/06/waarom-de-eik-in-de-winter-zijn-blad-vasthoudt/

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Amusement, Herblogd, Nieuws uit de natuur, op de Boerderij, Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s