Ze maken onze eigen landbouw kapot. Willen we dat echt? • Would Be Chef door Sven Ornelis


Toen ik geboren werd, op een jaartje na een halve eeuw geleden, was de wereld een hele andere wereld. Het Oost-Vlaamse Knesselare waar ik opgroeide is nog steeds groen, maar toen was het nog groener. Overal was er natuur. Er was het heerlijke Drongengoed, een prachtig groot bos, waar we wandelden en speelden. Nu worden steeds meer bomen gekapt in dat bos, zogezegd om meer heidegebieden aan te leggen, omdat dat de biodiversiteit zou bevorderen. Het zal wel zeker? Maar vroeger was er een bos en geen heide, en in die natuur was het zalig opgroeien. En er was landbouw, heel veel landbouw in Knesselare. Boeren die trots waren op de boerenstiel.

— Lees op wouldbechef.be/nieuws/ze-maken-onze-eigen-landbouw-kapot-willen-we-dat-echt/

Over Koeienboer Jannes

Jannes Stelling  @koeienboerjames Haule (Frl.), the Netherlands Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor you!!! agri koe melk kaas fryslan melkvee boer dairy farmer  www.koeienboer.tk Melkveebedrijf Stelling
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken, Nieuws uit de natuur, op de Boerderij, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s